Telefon: 091 514 9023   E-mail: metvica.novska@gmail.com

 13. po redu Dani meda „Zlatna pčela“ održani su pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel. Tradicionalnu manifestaciju otvorio je mr.sc. Zoran Vasić, saborski zastupnik i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

398660 271303109605772 1942465012 nManifestaciji je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza gosp. Martin Kranjec. Tijekom dvodnevne manifestacije u kojoj je sudjelovalo 25 pčelara održano je niz stručnih predavanja o tehnologiji pčelarenja, bolestima pčela i zakonskim propisima u tom području. U kulturno umjetničkom dijelu programa "Pčelarskog bala" sudjelovali su mladi plesači Udruge "Dvorska lepeza" Topusko koji su sve prisutne oduševili osobnim izgledom i stavom, te izvedbom valcera.

 Proglašeni su i najbolji slastičari specijalisti za kolače od meda. U kategoriji suhih kolača od meda pobjednica je Gordana Žužić, a kategoriji kolača od meda s kremom pobijedila je Angelina Rakarić.

Na ocjenjivanje je pristiglo 64 uzorka meda iz cijele županije i svi su zadovoljili osnovne uvjete kvalitete. U završnici proglašenja najboljih pčelara, pobjednicima po kategorijama uručene su diplome i "Zlatne pčele". Marijan Dodigović iz Novske proizvodi najbolji med od kestena, Dražen Kocet iz Popovače pobjednik je u kategoriji meda od bagrema, a u kategoriji cvjetnog meda prva je i najbolja Dubravka Dodigović iz Novske. U kategoriji meda od metvice pobijedio je Ivan Pavlović iz Siska, a u kategoriji meda od amorfe Zdenko Jakubek iz Novske. Med od kestena najboljih organoleptičkih svojstava proizvodi Božo Đurđević iz Kutine. Ukupni šampion 8. županijskog ocjenjivanja meda je Dražen Kocet iz Popovače čiji je bagremov med osvojio 19,60 od maksimalnih 20 bodova!

Izvor: Večernji list, 2013

Uvijeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće PU "Metvica" Novska. 

Kontakt podaci

Predsjednik: Damir Bukvić
T: 091 5149023
Dopredsjednik: Kujundžić Dubravko
T: 099 2129221
Tajnik: Čukelj Ivica
T: 091 2580123
Potočna 1A
Novska

Email: metvica.novska@gmail.com
Website: www.pu-metvica-novska.hr