Telefon: 091 514 9023   E-mail: metvica.novska@gmail.com

 

Pčelarska udruga „Metvica“ Novska osnovana je 1969. godine. U svom dugogodišnjem postojanju broji 142 člana koji obuhvaćaju početnike, iskusne pčelare sa svojim stacionarima te seleće pčelare. Udruga raspolaže s 9 200 košnica, prevladava veći broj LR košnica dok se dob pčelara kreće od 20 - 90 godina, uključujući oba spola.

Djelovanje udruge obuhvaća područja grada Novske s prigradskim naseljima te općine Jasenovac i Lipovljani sa pripadajućim selima. Na tim se područjima nalazi veliki broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Ciljevi Udruge su osim okupljanja pčelara, svakako zaštita i promicanje gospodarskih i ekoloških interesa u svrhu rasta, razvoja te unapređenja pčelarstva uz očuvanje okoliša i biološke raznolikosti.

Pčelari već dugi niz godina prisustvuju na svim značajnijim manifestacijama Grada a i šire. U svojoj ponudi osim više vrsta meda nude i raznolike pčelarske proizvode kao što su primjerice propolis, pelud, vosak, matična mliječ… skrećući pritom pozornost na promicanje zdravog života, a ujedno i na pčelarstvo kao izazovan hobi ili zanimanje u kojemu se svi mogu okušati.

 

POPIS  ČLANOVA  PU "METVICE " NOVSKA


 Pripremio: tajnik, Mile Komljenović

Uvijeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće PU "Metvica" Novska. 

Kontakt podaci

Predsjednik: Damir Bukvić
T: 091 5149023
Dopredsjednik: Kujundžić Dubravko
T: 099 2129221
Tajnik: Čukelj Ivica
T: 091 2580123
Potočna 1A
Novska

Email: metvica.novska@gmail.com
Website: www.pu-metvica-novska.hr