Telefon: 091 514 9023   E-mail: metvica.novska@gmail.com

I ove godine Zajednica pčelarskih udruga Sisačko-moslavačke županije, Top-Terme d.o.o. i Turistička zajednica Općine Topusko pod pokroviteljstvom župana Sisačko-moslavačke županije g. Ive Žinića, organizirali su 18. Dane meda „Zlatna pčela“ i 13. Županijsko ocjenjivanje meda uz pčelarsku izložbu, prodaju pčelinjih proizvoda i opreme te stručno-znanstveni skup 17. i 18. veljače 2018. godine u Top-Termama u Topuskom.

Dana 21.01.2018. godine u prostorijama društvenog doma Brestača s početkom u 10 sati održana je 49. redovna Godišnja skupština Pčelarske udruge „Metvica“ na kojoj je od ukupno 151 člana prisustvovalo 97 što čini natpolovičnu većinu, te su sve odluke koje su donesene punovažeće.

Udruga je na zasjedanju Upravnog odbora dana 27.11.2017.g. donijela odluku da se posveti zastava udruge i podnese zahtjev za prijem u Pčelarski red sv. Ambrozija. Time bi udruga ostvarila pravo predlaganja svojih članova za prijem u Red sv. Ambrozija i nošenje odore kao zaštitni znak istog.

Zajednica udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, Top-Terme d.o.o. i Turistička zajednica Općine Topusko pod pokroviteljstvom župana Sisačko-moslavačke županije g. Ive Žinića, organizirali su 17. Dane meda „Zlatna pčela“ i 12. Županijsko ocjenjivanje meda uz pčelarsku izložbu, prodaju pčelinjih proizvoda i opreme te stručno-znanstveni skup 18. i 19. veljače 2017. godine u Top-Termama u Topuskom.

Pčelarska udruga "Metvica" Novska je za svoje članove u subotu, 22. listopada 2016. organizirala tradicionalno druženje pod nazivom "Pčelarski bal".

Godišnja izborna skupština pčelarske udruge "Metvica" Novska održana je u subotu 20. veljače 2016. u Društvenom domu u Brestači, a skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik udruge Zdenko Jakubek.

Pčelarska udruga "Metvica" Novska od 16. svibnja ima svoje prostorije, u kojima će se ubuduće odvijati rad ove udruge koja okuplja stotinjak pčelara s područja Novske i okolice.

U Topuskom su 19. i 20. veljače 2011. održani 11. Dani meda "Zlatna pčela" i 6. Županijsko ocjenjivanje meda. Pčelarska udruga Metvica iz Novske osvojila je 9 zlatnih, 5 srebrnih i 3 brončane medalje od ukupno 18 uzoraka, što je prema riječima predsjednika Zdenka Jakubeka veliki uspjeh za udrugu.

 13. po redu Dani meda „Zlatna pčela“ održani su pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel. Tradicionalnu manifestaciju otvorio je mr.sc. Zoran Vasić, saborski zastupnik i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Članovi Pčelarske udruge „Metvica“ obilježili su 2009. godine 40 godina organiziranog rada. Dugogodišnji marljivi rad danas je ovu udrugu svrstao među najveće proizvođače meda u Hrvatskoj.Osamdeset dva pčelara godišnje proizvede do 250 tona slatkog meda.

Uvijeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće PU "Metvica" Novska. 

Kontakt podaci

Predsjednik: Damir Bukvić
T: 091 5149023
Dopredsjednik: Kujundžić Dubravko
T: 099 2129221
Tajnik: Čukelj Ivica
T: 091 2580123
Potočna 1A
Novska

Email: metvica.novska@gmail.com
Website: www.pu-metvica-novska.hr