Telefon: 091 514 9023   E-mail: metvica.novska@gmail.com

 Pčelarska udruga „Metvica“ Novska osnovana je 1969. godine. U svom dugogodišnjem postojanju broji 142 člana koji obuhvaćaju početnike, iskusne pčelare sa svojim stacionarima te seleće pčelare. Udruga raspolaže s 9 200 košnica, prevladava veći broj LR košnica dok se dob pčelara kreće od 20 - 90 godina, uključujući oba spola.

Djelovanje udruge obuhvaća područja grada Novske s prigradskim naseljima te općine Jasenovac i Lipovljani sa pripadajućim selima. Na tim se područjima nalazi veliki broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Ciljevi Udruge su osim okupljanja pčelara, svakako zaštita i promicanje gospodarskih i ekoloških interesa u svrhu rasta, razvoja te unapređenja pčelarstva uz očuvanje okoliša i biološke raznolikosti.

Pčelari već dugi niz godina prisustvuju na svim značajnijim manifestacijama Grada a i šire. U svojoj ponudi osim više vrsta meda nude i raznolike pčelarske proizvode kao što su primjerice propolis, pelud, vosak, matična mliječ… skrećući pritom pozornost na promicanje zdravog života, a ujedno i na pčelarstvo kao izazovan hobi ili zanimanje u kojemu se svi mogu okušati.

pcelasrksa udruga metvica logo 300n

Uvijeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće PU "Metvica" Novska. 

Kontakt podaci

Predsjednik: Damir Bukvić
T: 091 5149023
Dopredsjednik: Željko Đurić
T: 099 6602089
Tajnik: Mile Komljenović
T: 099 2154866
Potočna 1A
Novska

Email: metvica.novska@gmail.com
Website: www.pu-metvica-novska.hr